Pokud máte rádi klasiku, pak Vám tento klasický Veltlín z oblasti Wagram nabídne vůni a chuť zralých jablek, hrušek a kdoulí. Šťavnaté, elegantní a zároveň svěží víno s lehkým závěrem oříšku a pepře. Toto víno je základem každé vinotéky a nemělo by chybět ani v té Vaší.
Víno vzniklo z hroznů pocházejících z několika terasovitých tratí z Wagramu. Tyto tratě se nacházejí v nadmořské výšce 200 – 350 metrů nad mořem a najdeme nanich spraše a částečně také písčito štěrkové půdy. Ruční sklizeň pouze zdravých hroznů, selekce botrytických hroznů. Po odzrnění následuje 4 hodinové nakvášení na šlupkách, poté lisování následující samovolnou 12ti hodinovou sedimentací. Fermentace probíhá v nerezových tancích.
Doporučujeme podávat k salátům, rybám a smaženému kuřecímu či vepřovému masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.