Víno světle žluté barvy má krásné aroma červených jablek, citrusů a kdoulí. Díky vyšší kyselince je chuť velmi svěží a skvěle vyvážené s nízkým zbytkovým cukrem. V dochuti je cítit lehká mineralita. Skvělé, mladé víno.
Doporučujeme podávat k tradiční české kuchyni / rakouské kuchyni a proslavený "Wiener Schnitzel", k rybám, mořským plodům a drůbeži.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Federspiel
Vína označená touto kategorií se hodí k mnohým příležitostem : spojují v sobě eleganci a svěžest vín z kategorie Steinfeder a hluboké ovocné tóny kategorie Smaragd. Osvěžující ovocná chuť a elegance je ideální k masovým a rybím pokrmům. Jedná se o klasické rakouské víno, určené pro mnohé příjemné okamžiky.