Zářivě slámová a žlutá barva, velmi viskózní víno se zjevným aroma bílého pepře, zralého angreštu a zeleného jablka. Středně plné s živou kyselinkou, harmonické a minerální. Charakteristický Federspiel, jemný a velmi pikantní.
Dokonale doprovází smažené pokrmy, jako tradiční řízek, drůbež a rybí pokrmy.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2-3 let.
Federspiel
Vína označená touto kategorií se hodí k mnohým příležitostem : spojují v sobě eleganci a svěžest vín z kategorie Steinfeder a hluboké ovocné tóny kategorie Smaragd. Osvěžující ovocná chuť a elegance je ideální k masovým a rybím pokrmům. Jedná se o klasické rakouské víno, určené pro mnohé příjemné okamžiky.