Jasná zeleno-žlutá barva, osobité a výrazné aroma žlutých jablek a hrušek, elegantní pikantní známky exotické ovoce. Na patře komplex šťavnatého ovoce a typické minerality.
Doporučujeme podávat dobře vychlazené. Dokonale doprovází tradiční českou/rakouskou kuchyni, kuřecí maso, těstoviny, smažené maso a předkrmy.
Doporučená teplota podávání: 7 - 9 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 2-3 let.
Federspiel
Vína označená touto kategorií se hodí k mnohým příležitostem : spojují v sobě eleganci a svěžest vín z kategorie Steinfeder a hluboké ovocné tóny kategorie Smaragd. Osvěžující ovocná chuť a elegance je ideální k masovým a rybím pokrmům. Jedná se o klasické rakouské víno, určené pro mnohé příjemné okamžiky.