Víno má středně intenzivní žluto-zelenou barvu. Ve vůni najdeme zralé ovocné tóny jablek, citrónů a broskví. V chuti je elegantní a plné se svěží kyselinkou. výborné víno s delší minerální dochutí. Víno más kvělý potenciál k dlouhému zrání.
Viniční trať Brunnthal se nachází na vrcholu wagramského svahu v nadmořské výšce 300 metrů nad mořem. Velké výkyvy mezi nočními a denními teplotami dávají vínům z této trati intenzivní ovocné aroma. Podloží je čistě sprašové, bohaté na vápenec. Vinice Brunnthal je stará 35 let. Na ošetření vinic se nepoužívají herbicidy již 25 let a chemické ošetření je sníženo na naprosté minimum. Díky sprašové půdě nemusejí být vinice zavlažovány.
Sklizeň se provádí ručně s výběrem těch nejkvalitnějších hroznů bez botrytidy. Prvotní nakvášení trvá 6–8 hodin. Po něm se hrozny lisují. Následně se nechává šťáva 12 hodin usadit a pouze čistá šťáva je stočena do nerezových tanků. Po přidání vlastních kvasnic zde víno 5 měsíců kvasí. Po uplynutí této doby je víno bez filtrace stočeno do velkých dubových sudů, kde zraje až do lahvování.
Doporučujeme podávat rybám a smaženému kuřecímu či vepřovému masu.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. V hodné k archivaci po dobu až 10 let.
Vinařství Leth je moderní rodinné vinařství z oblasti Niederöstereich. V podoblasti Wagram se po tři generace snaží svým inovativním přístupem vyprodukovat ta nejlepší možná vína z dané oblasti. Využívají specifické podmínky podoblasti Wagram, která se nachází na severním i jižním břehu Dunaje mezi městy Krems a Stockerau. Ze severu ohraničuje tuto oblast pahorkatina, podle které dostala i název. Unikátními jsou zdejší pro víno vynikající sprašové půdy, které dosahují až do hloubky 20 metrů. Vinařství obhospodařuje 50 hektarů vinic v okolí obce Fels am Wagram. Vinice s jižní orientací jsou na svahu Wagram vysazovány terasovitě, aby nedošlo ke splavování půdy. Specifičnost místního terroir dodává blízkost evropského veletoku Dunaj.
Zaměřuje se na odrůdy Grüner Veltliner a Riesling, místní specialitou je Roter Veltliner.
Při výrobě vín klade rodina Leth zvláštní důraz na udržitelnost a respekt k přírodě. Pracuje ekologicky a snaží se minimalizovat vliv vinařství na okolní prostředí. To umožňuje vytvářet vína s čistým charakterem, která plně vystihují esenci terroiru Wagram. V současné době jsou držiteli certifikace Sustainable austria a certifikace Bio.