Mohutný plnější Veltlín ze starých vinic Vám nabídne pikantní aroma zralých hrušek a bílého pepře. V chuti dominují zralé hrušky a pepř doplněné o tóny akátu získané z akátového sudu, ve kterých víno kvasilo a zrálo.
Hrozny pro výrobu tohoto Veltlínu pocházejí z více než 40 let starých vinic vysazených na viniční trati Spiegel. Podloží je zde sprašové.
Hrozny byly sklizeny na konci října, následovala 12ti hodinová macerace na slupkách. Kvašení proběhlo spontánně v akátových sudech o objemu 4000 litrů. Do konce června bylo školeno ležením na kvasničných kalech, lahvování v půlce července.
Doporučujeme podávat k vepřovému masu a telecímu řízku.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.