GinTonic, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l

GinTonic, Naturální víno, 2018, Milan Nestarec, 0.75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Aromatika elegantního Sauvignonu, travnaté, listy révy, citrusy, doplněná o říznost Veltlinu. V chuti šťavnaté až limetkové s příjemně pikatní kyselinou. Nesířeno, nečiřeno, nefiltrováno.

Milan Nestarec:

"Když v roce 2015 kvasila ve sklepě první edice, voněla a chutnala po jalovci. Všichni na to pořád chodili a říkali tomu GT, jemná hořkost v chuti byla přímo toniková. (Až se divím, že vůbec něco zbylo na ostatní.) Byl to pracovní název, který byl napsaný na sudu, ale samozřejmě vínu zůstal. Založeno na Sauvignonu, který ale vůbec nevoní ani nechutná jako klasická představa o SB. Pamatuju se, jak se mezi vinaři v dědině se říkalo, že když nemáš Sauvignon ve sklepě, tak nejsi vinař. Prostě každý se snažil mít aspoň trochu Sauvignonu, udělat ten svůj „kopřivák“ a oslňovat intenzivně aromatickým vínem z časně sbíraných nevyzrálých pyrazinových hroznů. I za cenu rachitidy výsledných vín. Já chtěl víc chuti, něco plnotučnýho, ale zároveň energickýho.

Hotové víno je vždycky víc než odrůda, proto jsme v roce 17 poprvé přidali část Veltlínu ze stejné parcely. Děláme ze tří vinic (Oplocenka, Otáhal a Babušák), jedna je čistě sprašová a druhá víc jílovitá. Podle ročníku víc nebo míň macerace na slupkách, jak si víno řekne. Míchaným drinkům moc neholduju, proto jsem si vytvořil svůj GT. Prostě I am feeling Supersonic, Sauvignon Blanc is my Gin and Tonic)."

 

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

 

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Alkohol12,0 % obj