Odrůdové složení: Grenache 80% x Syrah 10% x Mourvèdre 5% x Cinsault 5
Víno pochází z vinic starších více než 40 let. Ve vůni i chuti převládá zralé tmavé ovoce s lehkým podtextem tymiánu. Hrozny jsou sbírány ručně. Víno má díky 8 měsíců dlouhému zrání v nerezovém tanku dobře strukturované a plné tělo s vyrovnaným taninem.
Doporučujeme podávat k jídlům s tmavou omáčku, k pečením, zvěřině nebo sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte v horizontální poloz tak, aby byl korek zalit vínem. Víno je v hodné k archivaci po dobu 6-10 let od lahvování.
Cellier des Princes najdeme ve městě Courthézon, v oblasti Côtes du Rhône na jihu Francie. Cellier des Princes je družstvo, které bylo založeno v roce 1924. Své dnešní jméno nese od roku 1960. Zajišťují maximální kvalitu vína od sklizně až po degustaci vína. Pěstují převážně odrůdy: Grenache, Syrah, a Mourvèdre.