Víno Gavi, kterému se často přezdívá "italské Chablis", je oblíbené po celém světě pro svou lahodnou a svěží chuť a jemné citrusové tóny. Gian Battista Cambiaso se zasloužil o vysazení první vinné révy odrůdy Cortese, z níž se Gavi vyrábí, v oblasti Gavi před více než 400 lety. Jeho zámek Castello La Toledana je dnes jedním z mála dochovaných janovských sídel, kde se stále vyrábí lahodné víno Gavi.
Ve vůni se objevují atraktivní tóny bílých broskví, meruněk, medu a citrusů, zatímco první doušek odhalí lehké tělo, osvěžující kyselinu a čistý, čistý závěr. Díky svému jasnému a živému charakteru je toto víno báječným aperitivem nebo skvělým partnerem.
Díky staletým vinařským zkušenostem a časem vybroušeným znalostem patří tato vína k nejvyhledávanějším v Itálii i mimo ni. Hrozny jsou pečlivě sklízeny a tříděny, aby byla zajištěna jejich kvalita, a fermentace probíhá v tancích s kontrolovanou teplotou, aby se zachovalo aroma a přirozená svěžest ovoce. Mladé víno pak před lahvováním zraje v neutrálních tancích.
Doporučujeme podávat k pokrmům s omáčkami s pestem, grilované bílé rybě a všem mořským plodům.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Zobrazit méněZobrazit více