Odrůdové složení: Merlot x Cabernet Sauvignon
Suché víno tmavě purpurově červené barvy, silné a komplexní vůně černého rybízu a tmavé čokolády. Ve druhém sledu se rozvíjejí kouřové tóny. V chuti dominuje kulatost, sametové taniny, následuje vjem ovoce a koření s jemným dlouhým dozvukem.
Vinifikace: Odstopkování a třídění hroznů, alkoholická fermentace při vysoké teplotě (30 - 32 °C) s každodenním přečerpáváním. Macerace po tři týdny. Malolaktická fermentace. Zrání v dubových sudech po dobu 12 měsíců (30 % nových).
Doporučujeme podávat k těstovinám s rajčaty, grilovaným kuřatům, steakům, jemným sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let.