Tradiční odrůda se v tomto podání vyznačuje neproniknutelnou, temně rubínově červenou barvou, jenž se snoubí s příjemně ovocnou vůní a chutí ostružin a sušených švestek. V dochuti převládá sametová tříslovina a skořice. Základem byly zdravé hrozny a jejich šetrné zpracování.
Doporučujeme podávat k hovězímu nebo vepřovému masu na grilu nebo tvrdým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4-6 let.
Vinařství Gotberg vzniklo v roce 2003 na jižní Moravě, v obci Popice nedaleko Hustopečí. Moderní sídlo vinařství je nádherným příkladem vinařské architektury a pyšní se titulem "Nejlepší průmyslová stavba Jihomoravského kraje roku 2009". Vinařství je zaměřeno na přívlastková vína špičkové kvality vypěstované z odrůd, které jsou typické pro místní lokality. Mezi tyto odrůdy patří např.: Pálava, Tramín červený, Ryzlink rýnský, Muškát moravský, Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon, Sylvánské zelené, Rulandské modré, Merlot a Frankovka. Vinná réva je vysázena na oblých terasách s břehy porostlými broskvomandloněmi, šípky, planými višněmi a keři lékořice. Půdní složení je hluboké, jílovito-sprašovité, bohaté na vápník a další minerální látky. S prvními víny přišlo vinařství Gotberg na trh v roce 2009. Nabízí ucelenou kolekci bílých, červených a růžových vín vysoké kvality. Vinařství vsadilo na kombinaci tří faktorů. Vinařská tradice, unikátnost a genius loci viničních tratí Panenský kopec, Svidrunk a Sonberk a moderním způsob zpracování vína, který odpovídá evropským standardům s využitím moderních technologií a postupů. Velký důraz je kladen na šetrné zpracování hroznů. V roce 2007 vstoupilo vinařství do programu ekologického zemědělství, tudíž nepoužívá chemické, ale pouze biologické prostředky.