Tmavě rubínová barva. Ovocná vůně s tóny sladkého koření a vanilkového lusku. Chuť plná, harmonická, po brusinkách, skořici a čokoládě. Víno zrálo v barikových sudech.
Doporučujeme podávat k hovězím steakům a tvrdým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.
Vinařství se sídlem ve Valticích, v hlavním městě vína, hospodaří na 27 ha vlastních vinic. Bílá vína jsou jemně aromatická s vůní květin, doplněná medolipových akcentem, který je dotvářen zráním vín v dubových sudech. Červená vína se vyznačují vůní po lesním ovoci a džemu. Vybrané partie vín zrají v barikových sudech. Sortiment doplňují vína Grand cuvée bílé a Grand cuvée červené, které výběrem vhodných odrůd a typu vín vytváří zajímavé kompozice a předčí svou komplexností i vína odrůdová. Vinařství bylo iniciátorem založení spolku VOC Valtice.