Frankovka, Pozdní sběr, 2014, Vinařství František Zapletal, 0.75 l

Frankovka, Pozdní sběr, 2014, Vinařství František Zapletal, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11076
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Odruda Frankovka
Kategorie Pozdní sběr
Barva Růžové
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
Šarže 1437
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto zboží již není dostupné. Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Vinařství František Zapletal. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Obec: Velké Bílovice
Trať: Pod Belegrady

Alkohol: 12,0 % obj.
Zbytkový cukr: 5,5 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Velké Bílovice
Trať: Pod Belegrady
Alkohol12,0 % obj
Kyseliny6,7 g/l
Zbytkový cukr5,5 g/l
Vinařství František Zapletal

Vinice vinařství František Zapletal se nachází v exkluzivních polohách svahů v okolí města Velké Bílovice. Vinice jsou orientovány na jihovýchod a společně s kvalitními půdními podmínkami dávají vzniknout vínům s vysokou cukernatostí a typickými aromatickými látkami. Nachází se 160 a 200 metrů nad mořem a leží na úrovni 50° severní šířky. V současné době vlastní vinařství vinice o rozloze 17 hektarů (Přední Hora, Nová Hora, Pod Belegrady, Zadní Hora, Dlouhá Hora, Vinohrádky). Ve vinařství vyrábí jakostní a přívlastková vína, která jsou zpracována v nových výrobních prostorách. Vína jsou vyráběna tradičními postupy s použitím moderních technologií. Bílá vína jsou uložena v nerezových tancích a červená vína jsou školena v dubových ležáckých i barikových sudech. Velká a vzácná vína jsou uložena v archivním sklepě, který byl v roce 2000 zrekonstruován. Řez vinic je regulován tak, aby úroda při sklizni nepřekročila 9 t/ha. Keře jsou tak málo zatíženy, čímž je dosaženo velice kvalitních hroznů. Vinařství je pro toto rodinné vinařství nejen práce a živobytí, ale také poselství a spojení se životem na vinici i ve sklepě.