Barva vína je světle růžová. Vůně je jemně ovocná s aroma červeného rybízu a malin. V chuti jsou patrné znaky skořice a žlutého ovoce.
Doporučujeme podávat k bílým masům, ovocným salátům, orientální kuchyni a dezertům.
Ocenění:
Obec: Mikulov
Trať: Pod Valtickou
Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 2,6 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l
Bezcukernatý extrakt: 20,6 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,6 °NM
Údaje o školení vína: 2 x školené v nerez cisterně pouze ekologickými přípravky, 1 x sterilní filtrace před plněním do lahví, plněno v ochranné atmosféře (dusík), hrozny byly lisovány ihned po pomletí a odzrnění.
Doporučená teplota podávání: 11 - 13 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.