Frankovka, Pozdní sběr, 2013, Moravíno, 0.75 l

-15 %
Frankovka, Pozdní sběr, 2013, Moravíno, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 10215
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Výrobce Moravíno
Odruda Frankovka
Kategorie Pozdní sběr
Barva Růžové
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
CNM 22,6
Šarže 617
Uzávěr Korkový uzávěr
199 Kč
169 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 3 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Barva vína je světle růžová. Vůně je jemně ovocná s aroma červeného rybízu a malin. V chuti jsou patrné znaky skořice a žlutého ovoce.

Doporučujeme podávat k bílým masům, ovocným salátům, orientální kuchyni a dezertům.

Ocenění:

  • Grand Prix Vinex 2013 - stříbrná medaile

Obec: Mikulov
Trať: Pod Valtickou

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 2,6 g/l
Kyseliny: 6,7 g/l

Bezcukernatý extrakt: 20,6 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 22,6 °NM

Údaje o školení vína: 2 x školené v nerez cisterně pouze ekologickými přípravky, 1 x sterilní filtrace před plněním do lahví, plněno v ochranné atmosféře (dusík), hrozny byly lisovány ihned po pomletí a odzrnění.

Doporučená teplota podávání: 11 - 13 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Mikulov
Trať: Pod Valtickou
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,7 g/l
Zbytkový cukr2,6 g/l
Bezcukernatý extrakt20,6 g/l
Moravíno

Vinařství Moravíno s r.o. najdeme ve Valticích na Moravě. V roce 1992 založil tuto moderní středně velkou firmu Ludvík Budín. Vinařství vlastní 15 ha vinic, nicméně zpracovávají hrozny i od vybraných dodavatelů. Vína vyrábí moderní technologií řízeného kvašení v nerezových tancích. Vinařství nabízí vína jakostní, jakostní vína s přívlastkem, vína barrique a sudová vína. Specialitou jsou vína cuvée, kdy hrozny jednotlivých odrůd jsou zpracovávány odděleně. Kvašení vína probíhá pomalu, za nižších teplot než je obvyklé a víno se zceluje až na jaře. Pěstované odrůdy pro výrobu bílých vín jsou: Chardonnay, Müller Thurgau, Pálava, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Sylvánské zelené, Tramín červený a Veltlínské zelené. Pěstované odrůdy pro výrobu červených vín jsou: Cabernet Savignon, Frankovka, Modrý Portugal, Rulandské modré a Svatovavřinecké. Vinařství získává mnohá ocenění jak v celostátních, tak i na mezinárodních výstavách.