Frankovka, Exclusive, Výběr z hroznů, 2012, Sklep Skalák, 0.75 l

-15 %
Frankovka, Exclusive, Výběr z hroznů, 2012, Sklep Skalák, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 9679
Oblast Morava
Podoblast Slovácká
Výrobce Sklep Skalák
Odruda Frankovka
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Exclusive
Barva Růžové
Cukr Polosladké
Zařazení Tiché
Ročník 2012
Šarže 712/FR
Uzávěr Šroubový uzávěr
230 Kč
195 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 3 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17. hodině
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Víno má sytě růžovoohnivou barvu. Ve vůni ucítíte na první dojem výrazné primární aroma po mačkaných lesních jahodách a malinách. V chuti je toto víno velmi harmonické, vyvážené a lahodné. Impozantní dojem zakončí zbytkový cukr a pevná svěží kyselinka.

Doporučujeme podávat ke sladkým dezertům, ovocným salátům nebo ke grilovanému masu.

Ocenění:

  • AWC Vienna 2013 - diplom
  • Výstava růžových vín Kyjov 2013 - zlatá medaile

Obec: Nechvalín
Trať: Borový čtvrtě

Alkohol: 12,5 % obj.
Zbytkový cukr: 17,9 g/l
Kyseliny: 6,8 g/l
Bezcukernatý extrakt: 19,6 g/l

Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 4 let od lahvování.

Lahvováno: 3/2013

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Nechvalín
Trať: Borový čtvrtě
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny6,8 g/l
Zbytkový cukr17,9 g/l
Bezcukernatý extrakt19,6 g/l
Sklep Skalák

Vinné sklepy Skalák najdeme ve Skalce u Kyjova na Moravě. Své pojmenování dostalo vinařství podle nedaleké skály, která je v chřibském podhůří zcela ojedinělým jevem. Vinařství založil v roce 2003 Luděk Šebesta. Vinný sklep zakoupil v roce 2002 od bývalého Zemědělského družstva Ježov. Vinařství postupně přebírá dcera Leona Šebestová. Jsou zaměřeni především na výrobu starších ročníků. Nabízí ale i vína mladá typu barrique pro co nejširší okruh zákazníků. Víno vyrábí především z nakoupených hroznů. Jejich roční produkce je kolem 100 000l. Pracují s nejmodernější technologií. Při zrání červených vín používají nové francouzské sudy barrique. Cílem vinařství je produkovat vysoce kvalitní vína.