Seznamte se s atraktivní Frankovkou ve vysokém přívlastku, jež byla vyrobena tradičním způsobem nazrávání ve velkém akátovém nevypáleném sudu o objemu 5000 litrů. Víno vyzrálo do krásy a ušlechtilosti. Po přivonění oceníte příjemnou a bohatou vůni po vyzrálých višních. Chuťový projev je i přes velmi nízký zbytkový cukr harmonický, sametově hladký a čistý. Višeň doplněnou o kvalitní čokoládu zaznamenáte i v dochuti.
Doporučujeme podávat například k hovězímu masu nebo zvěřině.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 6-8 let od lahvování.
Řada DUEL
Vybraná šarže přívlastkově vyzrálé Frankovky byla z nerezové nádoby o objemu 10.000 litů rozčerpána jako mladé víno do dvou velkých dřevěných nevypálených, tedy nebarikových sudů. Víno pak osm měsíců nazrávalo v 5.000 litrovém akátovém a 5.000 litrovém dubovém sudu. Rozdílné sudy, ve kterých Frankovka pomalu nazrávala, pak vtiskly každé Frankovce trochu jiný, jedinečný charakter. Ochutnejte a porovnejte… Na etiketě je použito dílo malíře Jiřího Slívy s názvem „DUEL“ ze sbírky obrazů Znovínu Znojmo v Louckém klášteře ve Znojmě.