Fleur de Champagne, Premier Cru, Brut, Duval - Leroy, 0.75 l

Elegantní , dobře strukturované šampaňské s hedvábným perlením, s dlouhotrvající, kultivovanou a vyváženou chutí s nádechem minerálů, pěstěným a vznešeným charakterem.
Fleur de Champagne, Premier Cru, Brut, Duval - Leroy, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11850
Země Francie
Oblast Champagne
Výrobce Duval - Leroy
Odruda Cuvée
Kategorie Premier Cru
Kolekce Fleur de Champagne
Barva Bílé
Cukr Brut
Zařazení Šumivé víno
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Odrůdové složení: 70 % Chardonnay x 30 % Pinot Noir

Elegantní , dobře strukturované šampaňské s hedvábným perlením, s dlouhotrvající, kultivovanou a vyváženou chutí s nádechem minerálů, pěstěným a vznešeným charakterem.

Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo jako ideální doplněk ke carpacciu a pečeným mořským ráčkům.

V roce 1911, kdy vstoupila v platnost oficiální klasifikace vinic, byl Raymond Duval-Leroy prvním mužem, který hnaný touhou vzdát hold svým předchůdcům, vytvořil šampaňské, které svedlo dohromady odrůdy Chardonnay a Pinot Noir z vybraných vinic Grand Cru a Premier Cru v Grande Vallée de la Marne, Montagne de Reims a Côte des Blancs. V průběhu první ochutnávky identifikoval Raymond aroma bílých květů evokujících vůni jarních květů révy. To vedlo ke vzniku názvu tohoto cuvée „Fleur de Champagne". Duval-Leroy vytváří svá vlastní cuvée, jejichž recept je přísně střeženým tajemstvím. Nicméně sofistikovanost, lehkost a elegance vlastní těmto vínům odhalují část tohoto tajemství - převahu hroznů Chardonnay. První fermentace postupuje velmi pomalu, při konstantní teplotě 16 - 20 °C, zachovává charakter vína při souběžném rozvíjení jemnosti a buketu. Po lahvování začíná proces druhotné fermentace, kterému je dopřán potřebný čas. Dlouhý proces vyzrávání probíhá v optimálních podmínkách křídových sklepů.

Ocenění:

  • Prague Wine Trophy 2014 - 87 bodů
  • Vinalies Internationales 2012 - stříbrná medaile
  • IWC San Francisco 2011 - stříbrná medaile

Alkohol: 12,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 5 - 7 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.

Alkohol12,0 % obj
Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení