Extra panenský olivový olej, Picual, Nefiltrovaný, Lozano Červenka, 0,5 l

Extra panenský olivový olej, Picual, Nefiltrovaný, Lozano Červenka, 0,5 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Tento luxusní nefiltrovaný olej Vás osloví bohatou vůní čerstvě posečené trávy a bazalky. V ústech se projeví intenzivní ovocnou chutí s náznaky rajčat a broskví, a s pronikavě aromatickým pepřovým zakončením. Olej pochází vždy z poslední sklizně (listopad/prosinec 2017). Chuť se každým rokem mění s ohledem na počasí, kvalitu sklizně apod., základní charakteristika zůstává neměnná.

Nefitrovaný – jelikož neprošel filtrací, je tento olej hustší, zakalený a intenzivnější chuti.

Picual je odrůda velice intenzivní a aromatická, která exceluje jak v teplé, tak studené kuchyni. Její jemná nahořklost značí vysoký obsah antioxidačních polyfenolů a je přirozeným ukazatelem kvality. Plody Picualu, díky jejich silné chuti a vysokému množství šťávy, používáme výhradně na produkci extra panenského oleje. Picual je mnohými znalci považován za nejlepší z nejlepších a možná proto je nejpopulárnější odrůdou pěstitelů ve Španělsku.

Jeho intenzivní a lahodná chuť se dobře kombinuje k hovězímu, zvěřině, rybám, ale i do salátu, nebo jen tak jednoduše s pečivem.

 

Pro zaručení nejvyšší čerstvosti je olej stáčen průběžně každý týden od ledna 2018. Minimální trvanlivost do: 31.12.2019

Vyrobeno ve Španělsku. Acidita 0,19 %. Chraňte před slunečním světlem a vysokými teplotami. Uchovávejte v temnu a suchu do 20 °C. Při skladování do +7 °C se může olivový olej zakalit. Je to běžný jev, který neohrožuje kvalitu výrobku. Olej se po umístění do teplejšího prostředí stane opět čitým.

 

PICUAL

Odrůda Picual, jinak také Marteňa nebo Nevadillo, získala své jméno dle tvaru svého plodu do špičky a patří mezi ostatními monovarietálními oleji k těm nejlepším. Toto označení jí právem patří nejen s ohledem na významné organoleptické vlastnosti v kuchyni, ale také díky vysokým hodnotám nenasycených mastných kyselin, nejdůležitějšímu přínosu oleje na zdraví. Rovněž není bez zajímavosti její vysoké množství polyfenolů, které ji zaručuje nejdelší životnost.