Vůně připomíná čerstvé lesní plody a hořkou čokoládu. Chuť je šťavnatá a s mohutným tělem, s tóny fialek a rybízu. Plná a měkká tříslovinová struktura s plným a hřejivým tělem.
Vynikající víno je výsledkem zcelení tří vín z odrůd Cabernet Sauvignon, Merlot a Satin Noir. Odrůdy byly zpracovávány odděleně a školeny byly na barikových sudech.
Odrůda Satin Noir byla vyšlechtěná v roce 1991 Valentinem Blattnerem ve Švýcarsku. Jedná se o křížení mezi Cabernetem Sauvignon a rezistentními odrůdami. Výsledkem je vysoká odolnost Satinu Noir vůči padlí révovému a plísni. Dává barevně tmavá a sytá vína chuťově podobná Cabernetu Sauvignon, případně Cabernetu Franc.
Doporučujeme podávat k pizze, těstovinám a grilovaným masům.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.