Dornfelder, Sweet, Pozdní sběr, 2020, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

-14 %
Nové
Dornfelder, Sweet, Pozdní sběr, 2020, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16767
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Dornfelder
Kategorie Pozdní sběr
Kolekce Sweet
Barva Červené
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2020
CNM 22
Šarže 164/2020
Uzávěr Korkový uzávěr
180 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 24 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 25.10
Osobně v Praze:
pondělí 25.10 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 26.10
Podrobnosti

V srdci Velkopavlovické vinařské podoblasti byly vypěstovány hrozny, které spolu se speciálními technologiemi propůjčily tomuto vínu neobyčejně jemnou a sametově ovocnou chuť. Dornfelder SWEET působí šťavnatě a sladce s dominujícími ovocnými tóny černých třešní a jahod. Vůně je výrazná, odrůdově typická, s náznaky koření a čokolády. Víno působí sladce mladým dojmem, je nekomplikované, dobře se pije a svou svěží ovocnou chutí nabádá k dalšímu ochutnávání.

Doporučujeme podávat samostatně nebo v kombinaci s lehčími pokrmy a sýry. Víno je maximálně vhodné pro delší posezení s přáteli.

 

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 8 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 22. 10. 2020. Z této šarže vína bylo vyrobeno 1 360 kusů lahví.

 

"Řada SWEET" - Nová řada vín rodinného vinařství Na Soutoku, vyráběná výhradně z modrých hroznů moravských odrůd netradičními a moderními postupy. Ochutnejte sametově nasládlé červené víno „SWEET".

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Sedlec u Mikulova
Trať: Sedlecko
Alkohol11,0 % obj
Kyseliny6,7 g/l
Zbytkový cukr13,8 g/l
Bezcukernatý extrakt29,8 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.