Dornfelder, Pozdní sběr, 2019, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Dornfelder, Pozdní sběr, 2019, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16146
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Dornfelder
Kategorie Pozdní sběr
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2019
Šarže 60/2019
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Karel Průša - Vinařství Na Soutoku. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Tento Dornfelder byl vyroben z ideálně vyzrálých hroznů špičkových viničních tratí Lednicko-valtického areálu. Víno je typicky tmavě granátové barvy. Ve vůni i chuti dominují tón tmavého lesního bobulového ovoce, ostružin, černých třešní či přezrálého bezu. Chuť je plná, extraktivní, příjemně nasládlá, doplněná šťavnatou kyselinkou. Dochuť je středně dlouhá s jemnými tóny vanilky, ušlechtilého dřeva a kakaa.

Doporučujeme podávat k vyzrálým sýrům, různým druhům grilovaného masa a steakům. Výborně se hodí i k méně sladkému dezertu s třešnmi.

 

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 8 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 7. 10. 2019. Z této šarže vína bylo vyrobeno 2 666 kusů lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Valtice, Sedlec u Mikulova
Trať: Horní čtvrtě, Sedlecko
Alkohol12,5 % obj
Kyseliny5,3 g/l
Zbytkový cukr0,7 g/l
Bezcukernatý extrakt30,3 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.