DANGER 380 VOLTS, Naturální víno, 2020, Milan Nestarec, 0.75 l

Náš tip
DANGER 380 VOLTS, Naturální víno, 2020, Milan Nestarec, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 16491
Oblast Morava
Výrobce Milan Nestarec
Odruda Cuvée
Kategorie Naturální víno
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Šumivé
Ročník 2020
Uzávěr Korunkový uzávěr
380 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 22 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17:30
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Varování!!! Toto je nebezpečně pitelné, šťavnaté a perlivé cuvée. Field blend z vinice Sahary. Neuburg, který tomu dává koule a charakter, Muller pro množství, protože toho potřebujeme dost (lid je žíznivý a pije se to samo, viz varování na lahvi), a Muškát, aby to líp hrálo.

Milan Nestarec:

"Naše šumivá srdcovka, vzniklá v roce 2017 z touhy zachovat v lahvi mladost a energii, kterou má víno při fermentaci. Moje věčné téma energie ve víně - skoro si říkám, jestli jsem v minulém životě nebyl eletrikář. Aktuální ročník 2020 by se mimochodem skoro mohl jmenovat 400V (tolik prý aktuálně běhá v rozvodné síti), díky super skvělým kousavým kyselinám tohoto ročníku.

Trocha historie: první ročník 2016, nultý 2012. To jsme tehdy nalahvovali 5000 kusů s příliš vysokým zbytkovám cukrem a ze skladu lahví se stal sklad muniční, protože vlivem tlaku lahve začaly explodovat. Normální vinaři zkouší věci na 30 lahvích, já na 5000. Nebo si to nechají předem zanalyzovat. Njn. (Moje francouzská distributorka Fleur tehdy jen suše podotkla: vy u vás nemáte laboratoře?)

Chvíli jsem těch pár hektolitrů zmizelých v kanále vydýchával, ale lekce zabrala a když jsme si na jaře 2017 poprvé s mou ženou otevřeli pokus č. 2, bylo to boží. Úplný životabudič. Ta energie, pochvalovali jsme si to tenkrát. Nekecám, pár metrů od nás v tu chvíli stál elektrický rozvaděč s takovou tou slavnou značkou Nebezpečí 380 V. A jméno i etiketa byly na světě, ve vteřině. Neříkám tomu pet-nat, protože to není kalná věc, která ti vyletí, když to nepodchladíš v mrazáku. Jen taková elektrizující citronová limonáda s pár voltama a bublinama navíc."

 

Doporučená teplota podávání: 4 - 6 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byla zátka zalita vínem. Případný kal nebo sediment není vadou vína, ale přirozenou vlastností.

Autentisté - naturální vína

Vinařství Milan Nestarec je šlenem sdružení Autentistů, které v roce 2008 založil spisovatel a vinař Bogdan Trojak. Autentisté se koncentrují na přípravu naturálních vín „neinvazivními“, tradičními postupy. Jejich cílem je tvorba poctivých, přírodu respektujících vín, v nichž se naplno odráží duch vinařské krajiny zachycený osobitou rukou vnímavého vinaře. Skutečné víno by mělo být podle Autentistů hodnověrným nápojem získaným toliko z hroznů, bez nadbytečných technologických zásahů a přidávaných látek – selektovaných kvasinek, enzymů, taninů či čiřidel. Ve vinicích pak dodržují pravidla platná pro bioprodukci. Autentisté vnímají svoji práci jako poslání. Nejde pouze o podnikání – důležité je, aby někdo zachoval chuť tradičních vín a dal díky šetrným postupům vyniknout skutečnému terroiru. Všichni členové se musí řídit "Chartou Autentistů".

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol11,0 % obj
Milan Nestarec

Milan Nestarec je nadšený vinař z Moravského Žižkova, který se věnuje produkci prvotřídních naturálních vín. Jeho práce je vysoce ceněna mezi všemi milovníky zcela přírodních vín po celém světe. V prodeji je najdete například v New Yorku, Tokyu, Londýně, Singapuru, Paríži či Montrealu. Milan je také šlenem spolku Autentisté. Vinaři zde sdružení se řídí Chartou Autentistů, která stanovuje vlastní přísná pravidla pro pěstování vín, daleko převyšující běžnou kategorii BIO. Vína jsou převážně nečiřená, nesířená a nefiltrovaná.

„Jsme přesvědčeni, že přirozené metody pěstování révy vinné a zpracování hroznů jsou nejvhodnější a vedou k tomu nejlepšímu výsledku. Jedná se o řemeslo, které vyžaduje hluboký morální závazek. Není zde místo pro lež a každá chyba má důsledky, se kterými se následně musíme vypořádat. Tato práce nám dává pochopit, co je to příroda a pokud jí nebudeme naslouchat a respektovat ji, tak pracujeme sami proti sobě.“ - Milan Nestarec.