Cuvée, Sushi wine, 2010, Château Dereszla, 0.75 l

-11 %
Cuvée, Sushi wine, 2010, Château Dereszla, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 4469
Země Maďarsko
Oblast Tokaj
Odruda Cuvée
Kolekce Sushi wine
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2010
229 Kč
204 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 4 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17. hodině
Přepravní společností:
zítra
Podrobnosti

Základem tohoto vína je odrůda Furmint, která patří mezi hlavní odrůdy oblasti Tokaj. Dalšími odrůdami z kterých bylo toto víno vyrobeno je Muškát žlutý a Lipovina. Víno je svěží s jemnou kyselinkou a výborně se hodí k sushi. Ve vůni najdeme lipový květ a rozkvetlou letní louku.

Alkohol: 12,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 10 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Château Dereszla

Château Dereszla je vinařství v oblasti Tokaj v Maďarsku. Tokajské víno je legendou již přes 400 let. Historie vinařství sahá až do 15.století. V 1990 v době privatizace se stává představitelem jednoho z mnoha moderních vinařství se zahraničním kapitálem, (v tomto případě francouzským) firmy Edonia. Současná podoba vinařství byla dokončena roku 2007. Jejich vinice mají rozlohu 60 ha. Stáří vinic je 35 let. Jejich technologie, mimořádné odrůdy, minerální látky v půdě a výjimečné klimatické podmínky vytváří lahodná tokajská vína. Je to první víno na světě, kdy bylo záměrně vyrobeno z botrytizovaných, neboli „ušlechtile shnilých“ hroznů. Pro výrobu vín pěstují odrůdy: Furmint, Lipovina, Zéta a Muškát žlutý. V současné době se dostávají do módy i tokajská vína stolní a přívlastková, která se vyrábějí moderním reduktivním procesem.