Odrůdové složení: 60 % Merlot x 40 % Cabernet Sauvignon
Suché víno zářivě višňové barvy. Expresivní vůně vyzrálého ovoce (maliny, višně) s tóny vanilky a lehce kořenité. Velmi atraktivní víno s příjemnými taniny, plným tělem, dobře vyvážené, s dlouhým kořeněným a ovocitým dozvukem.
Vinifikace: Třídění a odstopkování hroznů, kvašení v nerezových tancích s každodenním přečerpáním vína přes klobouk, následná macerace po dobu 3 týdnů, zrání v dubových sudech po dobu 3 měsíců (50 % americký dub, 50 % francouzský dub).
Doporučujeme podávat k červeným masům, paštikám a těžším sýrům.
Alkohol: 12,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 7 let od lahvování.