Odrůdové složení: Cabernet Franc x Shiraz x Merlot
Proč Natura + Plus?
Natura (přírodní) protože víno bylo vyrobeno z organických hroznů z úpatí hor Isla de Maipo. + Plus protože prodej každé láhve Natury přispívá do fondu k podpoře studia životního prostředí.
Cuvée z vín Cabernet Franc, Shiraz a Merlot dává silně červené víno s velmi dobrou balancí mezi jemnými taniny a ovocným aromatem, který přináší každá z použitých odrůd. Organické hrozny, z nichž je vyrobeno toto delikátní víno, pochází z úpatí kopců v Isla de Maipo, což je oblast s chráněnými ekosystémy, kde není třeba používat ani pesticidy ani ochranné postřiky ani umělá hnojiva. Hrozny byly oficiálně certifikovány německou společností BSCOKO-GARANTE. V průběhu výroby se nepoužívají žádné pomocné chemické látky. Je upuštěno od filtrace vína. Nepoužívají se záklopky z umělé hmoty na hrdla lahví. Jedná se o první víno vyrobené z organických hroznů v údolí Maipo.
Doporučujeme podávat k hovězímu a vepřovému masu nebo k pokrmům ze zvěřiny.
Alkohol: 14,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 4 - 8 let od lahvování.
Tarapacá najdeme ve městě Isla v Maipo Valley, v oblasti Central Valley v Chile. Společnost byla založena v roce 1874. Jejím zakladatelem je Francisco de Rojas. V roce 1892 získal vinařství Manuel Zavala-Melendez a změnil název na Viña Tarapacá (na počest chilské provincie stejného jména). Vinice jsou osázeny francouzskými odrůdami. Vlastní 600 ha vinic v oblasti: Maipo Valley, Casablanca a Leyda. Viña Tarapacá je jedním z nejtradičnějších a nejstarších vinařství v Chile. Od roku 2008 je součástí VSPT Wine Group. Chile je druhý největší vývozcem vína. Vyváží víno do více jak 60 zemí.