Cuvée, Levarie, DOC, 2013, Masi Agricola, 0.75 l

Cuvée, Levarie, DOC, 2013, Masi Agricola, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 154
Země Itálie
Oblast Veneto
Podoblast Soave
Výrobce Masi Agricola
Odruda Cuvée
Kategorie DOC
Kolekce Levarie
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
Uzávěr Korkový uzávěr
Toto víno právě nemáme skladem. Pokud chcete ověřit jeho opětovnou dostupnost, zeptejte se nás (info@velkovinoteka.cz , 734 428 896). Pravděpodobně máme ale podobné víno z vinařství Masi Agricola. Podívejte se na celou nabídku zde
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Odrůdové složení: Garganega 85 % x 15 % Trebbiano di Soave

Víno pochází z hroznů vypěstovaných na vinicích v oblasti Soave Classico, které jsou orientované směrem na východ a využívají tak světla a chladného ranního slunce. Výsledek je zvláště jemné a elegantní víno. Ve vůni ukazuje svoji charakteristickou vůni a delikátní chuť. K jeho osobitosti přispějí tóny mandlí s lehce nahořklým závěrem.

Doporučujeme podávat jako aperitiv nebo k rybám a těstovinám.

Alkohol: 12,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol12,0 % obj
Masi Agricola

Masi Agricola je světoznámé vinařství se sídlem v Gargagnago v Itálii, oblasti Veneto. Bylo založené již v 18.století. Po šest generací patří rodině Boscaini. V současné době řídí vinařství prezident společnosti Sandro Boscaini a jeho děti Alessandra a Raffaele. Toto vinařství je považováno za strůjce vinařské revoluce ve své oblasti. Od roku 1958 bylo Masi hlavním vinařstvím při tvorbě „cru“ vinic v Amarone. V roce 1964 představilo své Campofiorin a tím dalo vzniknout nové kategorii vín vyrobených dvojitou fermentací. Název Amarone dostalo víno proto, aby se odlišilo od sladkého vína Recioto. Můžeme říci, že se jedná o jedno z nejznámějších vín z Veneto. Traduje se, že Amarone vzniklo vlastně náhodou. Výrobce, který chtěl vyrobit Recioto, zapomněl víno v sudech. Víno pokračovalo ve fermentaci, až se všechen cukr prokvasil na alkohol. Tím vznikl opak Reciota (tedy suché víno z vysokým obsahem alkoholu), a tak víno dostalo název Amarone, což volně přeloženo znamená „velmi hořké". První záznamy o výrobě jsou již z roku 1938, ale oficiálně se s tímto vínem začalo obchodovat až v roce 1953. Status vína DOC pak získalo až v roce 1990. Masi pracuje na vývoji stylu Amarone používáním nových vinifikačních a „appassimento“ technologií. Amarone od Masi pravidelně dosahují více než 90 bodů v různých hodnotících žebříčcích světových periodik. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru Veneto. Zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie. Logo Masi dnes najdeme na zajímavých vínech nejen z Veneto, ale i z Toscana, Trentino a Argentiny.