Cuvée, Frescaripa, DOC, 2013, Masi Agricola, 0.75 l

-17 %
Náš tip
Cuvée, Frescaripa, DOC, 2013, Masi Agricola, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 139
Země Itálie
Oblast Veneto
Podoblast Bardolino
Výrobce Masi Agricola
Odruda Cuvée
Kategorie DOC
Kolekce Frescaripa
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
Uzávěr Korkový uzávěr
349 Kč
291 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 3 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Odrůdové složení: 65 % Corvina x 20 % Rondinella x 15 % Molinara

Víno je vyrobeno z hroznů z oblasti Bardolino Classico. Zde jsou vinice vystaveny chladnému vánku od jezera Garda. Pro Bardolino typická červená barva s višňovými odlesky, buket připomínající třešně s intenzivními tóny bylin s jemným dotykem dřeva, velmi dobře strukturované v chuti.

Doporučujeme podávat s grilovanými masy, drůbeží, uzeninami nebo těstovinami.

Alkohol: 12,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 2 - 5 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol12,0 % obj
Masi Agricola

Masi Agricola je světoznámé vinařství se sídlem v Gargagnago v Itálii, oblasti Veneto. Bylo založené již v 18.století. Po šest generací patří rodině Boscaini. V současné době řídí vinařství prezident společnosti Sandro Boscaini a jeho děti Alessandra a Raffaele. Toto vinařství je považováno za strůjce vinařské revoluce ve své oblasti. Od roku 1958 bylo Masi hlavním vinařstvím při tvorbě „cru“ vinic v Amarone. V roce 1964 představilo své Campofiorin a tím dalo vzniknout nové kategorii vín vyrobených dvojitou fermentací. Název Amarone dostalo víno proto, aby se odlišilo od sladkého vína Recioto. Můžeme říci, že se jedná o jedno z nejznámějších vín z Veneto. Traduje se, že Amarone vzniklo vlastně náhodou. Výrobce, který chtěl vyrobit Recioto, zapomněl víno v sudech. Víno pokračovalo ve fermentaci, až se všechen cukr prokvasil na alkohol. Tím vznikl opak Reciota (tedy suché víno z vysokým obsahem alkoholu), a tak víno dostalo název Amarone, což volně přeloženo znamená „velmi hořké". První záznamy o výrobě jsou již z roku 1938, ale oficiálně se s tímto vínem začalo obchodovat až v roce 1953. Status vína DOC pak získalo až v roce 1990. Masi pracuje na vývoji stylu Amarone používáním nových vinifikačních a „appassimento“ technologií. Amarone od Masi pravidelně dosahují více než 90 bodů v různých hodnotících žebříčcích světových periodik. Základní myšlenkou výroby vína je zdůraznění osobitosti jednotlivých vín při zachování charakteru Veneto. Zpracovávají hrozny z vlastních vinic pomocí starých tradičních technik i pomocí supermoderní technologie. Logo Masi dnes najdeme na zajímavých vínech nejen z Veneto, ale i z Toscana, Trentino a Argentiny.