Odrůdové složení: 90 % Tempranilo x 10 % Graciano
Třešňově červená barva s purpurovým okrajem. Aroma zralých, červených plodů s pikantními, lékořicovými stopami. Víno je komplexní, dobře strukturované, svvěží a ovocné.
Vinifikace: Po odstopkování a jemném stlačení prochází víno macerací na slupkách před fermentací přibližně 13 dní při maximální teplotě 30 °C. Víno zraje 24 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu a dále alespoň 12 měsíců v lahvích.
Doporučujeme podávat ke kořeněným pokrmům, rýži, těstovinám, rybám nebo červeným masům a sýrům.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 12 let od lahvování.