Odrůdové složení: Tempranillo x Garnacha
Suché víno třešňově červené barvy s purpurovým lemem. Aroma zralých červených plodů s pikantními a lékořicovými stopami. Víno je komplexní, dobře strukturované, svěží a ovocité.
Vinifikace: Po odstopkování a jemném stlačení prochází víno macerací na slupkách 6 dní, poté nastává proces fermentace po dobu 10 dní při maximální teplotě 28 °C. Víno zraje 14 měsíců v sudech z amerického a francouzského dubu a dále alespoň 6 měsíců v lahvích.
Doporučujeme podávat ke středozemní kuchyni jako např. smažené ryby, zeleninové pokrmy, rýži, těstoviny, luštěniny, červené a bílé maso ale i sýry.
Ocenění:
Alkohol: 13,0 % obj.
Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.