Odrůdové složení: Grenache blanc x Chenin, Mauzac x Chasan x Vermentino x Sauvignon blanc
Claude Val Blanc je směsí výše uvedených odrůd, které byly vypěstovány v údolí Aude na jihu Francie, v oblasti Languedoc. Claude Val představuje perfektní vyváženost mezi styly Starého a Nového světa, je to víno s výraznou ovocitostí, svěžestí, harmonickou strukturou s tóny tropického ovoce a akátového medu jak ve vůni, tak i v chuti.
Alkohol: 12,5 % obj.
Doporučená teplota podávání: 8 - 10 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Paul Mas najdeme ve vesničce Conas, nedaleko města Pézenas, v oblasti Languedoc-Roussillon ve Francii. Je to rodinné vinařství, které bylo založeno v roce 1892, kdy August Mas koupil první vinici. Od roku 1934 pokračuje Raymond Mas. Od roku 1954 Maxime Mas se svým bratrem. V současné době vede vinařství Jean-Claude Mas. Rozloha jejich vinic je dnes 320 ha. Dalších 800 ha mají nasmlouvaných. Pracují s více jak 30 různými odrůdami. Jejich vína dováží do více než 45 zemí. Získávají ocenění na mnoha prestižních zahraničních soutěžích.