Cuvée, CH, Jakostní známkové - barrique, 2009, Vinařství VINO HORT, 0.75 l

-14 %
Náš tip
Cuvée, CH, Jakostní známkové - barrique, 2009, Vinařství VINO HORT, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11012
Oblast Morava
Podoblast Mikulovská
Odruda Cuvée
Kategorie Jakostní známkové - barrique
Kolekce CH
Barva Bílé
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2009
Šarže 26/09
Uzávěr Korkový uzávěr
379 Kč
327 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 1 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17. hodině
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Odrůdové složení: 85 % Chardonnay x 15 % Pinot Blanc

Tak jako mozaika na etiketě, vzniklo i toto víno. Z různých sudů typu barrique z odrůd Chardonnay a Pinot Blanc. Víno bylo vyrobeno metodou sur lie, po 11 měsíců bylo promícháváno na vlastních kvasnicích v sudech typu barrique. Ve 12. měsíci sedimentovalo a poté bylo stočeno do lahví bez sterilní filtrace. Láhev typu Leonardo byla vybrána záměrně jako nejvhodnější pro dekantaci.

Čeká Vás příjemná vůně hrušek s podtóny vanilky, chuťové bohaté s olejovitým koncem a bohatou minerální strukturou.

Doporučujeme podávat k paštikám, měkkým sýrům a houbovým pokrmům.

Alkohol: 11,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Kyseliny: 4,8 g/l

Doporučená teplota podávání: 9 - 11 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 5 - 10 let.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol11,5 % obj
Kyseliny4,8 g/l
Zbytkový cukr0,3 g/l
Vinařství VINO HORT

Historie Vinařství VINO HORT sahá do roku 1999, kdy bylo založeno. Vinný sklep vinařství se nachází v Dobšicích u Znojma. Vinařství nedisponuje vlastními vinicemi a hrozny pro výrobu vína pocházejí od prověřených a stálých dodavatelů z prověřených a předem dohodnutých vinic. Výnosnost na jednom keři musí být menší než 2kg s možností další redukce na ledové nebo botrytické víno. Vinařství klade důraz na pečlivý výběr zdravých hroznů s fyziologickou vyzrálostí. Filozofií vinařství jsou dvě slova: "Odrůda a Poloha". Vinařství se při výrobě vína nebojí experimentů a nových technologických postupů, které jsou v souladu s přírodou. Stále více se zaměřují na metodu battonage a sur-lie. Největší úspěchy zaznamenává vinařství ve výrobě růžových vín.