Cuvée, 2014, Kumala - Ben Jordan, 0.75 l

-41 %
Akce
Cuvée, 2014, Kumala - Ben Jordan, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12063
Podoblast Swartland
Odruda Cuvée
Barva Červené
Cukr Polosuché
Zařazení Tiché
Ročník 2014
229 Kč
135 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem > 18 ks
Osobně v Modleticích:
dnes
Osobně v Praze:
dnes po 17. hodině
Přepravní společností:
pondělí 19.11
Podrobnosti

Odrůdové složení: Cabernet Sauvignon x Shiraz

Víno tmavě rubínové barvy, s přívětivým pikantním aroma a plným tělem. V chuti dominují tóny vyzrálého lesného ovoce doprovázené stopami kávy a višní, které ústí v dlouhý, lineární závěr. Jemné víno se středním tělem, dobře vyvážené.

Doporučujeme podávat k hovězímu masu, zvěřině nebo k pečenému jehněčímu masu.

Alkohol: 14,5 % obj.

Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.

Odrůdě Shiraz se v Jižní Africe neobyčejně daří, plodí koncentrované vyzrálé hrozny, které v kombinaci s poctivou prací na vinici, sníženým hektarovým výnosem a pomalým vinifikačním procesem v nerezových tancích dávají vzniknout elegantním vínům odrážejícím regionální i odrůdový charakter. Po plnění do lahví se nechává víno odpočívat, aby v okamžiku, kdy se dostane na stůl, dosáhlo optimální lahvové zralosti.

Zobrazit méněZobrazit více
Kumala - Ben Jordan

Vinařství Kumala se nachází v okolí slavné Stolové hory v Jihoafrické republice. Zabývá se výrobou červených, růžových a bílých vín z hroznů pěstovaných na západě Jihoafrické republiky, kde jsou ideální podmínky pro pěstování vinné révy. O celou produkci se stará mladý vinař Ben Jordan, který značce také propůjčil své jméno. Vinařství studoval na univerzitě ve městě Stellenbosch a dále na stážích v nejvýznamnějších vinařských oblastech po celém světě.