Víno světle žluté zlatavé barvy. Crémant de Bourgogne kloubí jemné bublinky s hebkou pěnou. Vůně jemná a velmi výrazná. Stopy po žlutém ovoci kombinované s aroma sušených plodů.
Čtyři Burgundské odrůdy hroznů jsou základem perfektní vyváženosti tohoto vína. Chardonnay (45%) dává vínu lehkost a eleganci, Pinot Noir (35%) vytváří tělo vína, Gamay (15%) dává vínu jas a Aligoté (5%) vitalitu. Láhve se plní v lednu po sklizni a zrají na kalech (metoda Sur lie) po dobu 15 až 18 měsíců. Právě delší zrání je klíčovým faktorem kvality vína a jeho charakteristické zralosti. Naše odrůdy Pinot Noir a Chardonnay mají nejlepší reference po celém světě. Vinifikace probíhá tradiční metodou.
Doporučujeme podávat jako aperitiv, k uzenému lososu nebo k dezertům.
Doporučená teplota podávání: 6 - 8 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.