Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé. 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětralý pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4800 keřů na hektar.
Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 měsíců a probíhá v betonových nádržích, dubových sudech o objemu 2500 litrů a v barikových sudech. Před prodejem vína následují ještě minimálně 3 mědíce ležení v lahvi.
Doporučujeme podávat k těstovinám, grilovaným masům a polotvrdým sýrům.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.