Víno je typickou ukázkou tradičního Chianti Classico. Má intenzivní rubínovou barvu, která stárnutím získává burgundské podtóny. Na nose najdeme příjemné tóny fialek a sušených třešní, v chuti je intenzivní a dlouhé. Odrůdové složení 90% Sangiovese, 10% Canaiolo, Colorino a Ciliegiolo.
Vinice se nacházejí v nadmořské výšce 350–480 metrů. Podloží je typické pro oblast Chianti Classico – zvětraký pískovec alberese a modrošedý křídový slín galestro. Vedení révy je systémem Guyot a hustota výsadby je 4500 keřů na hektar.
Fermentace probíhá na slupkách v nerezových tancích po dobu 25 dní při teplotě 28–30 stupňů Celsia. Školení vína trvá celkem 18 až 20 měsíců a probíhá v dubových sudech o objemu 2500 litrů. Před prodejem vína následují ještě minimálně 5-6 mědíce ležení v lahvi.
Doporučujeme podávat k restované zelenině, houbovému rizotu, ke krůtímu masu a k červeným masům.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.