Toto víno spontánně kvasilo a zrálo 12 měsíců v betonovém vejci bez přidání preparátů a s minimem síry. Díky tvaru vejce docházelo k neustálému proudění kapaliny, a tím i promíchávání kvasinek. Zásluhou působení přírodního betonu je víno ovocné a minerální.
Toto víno můžete najít v luxusních restauracích v Praze, Brně a Beskydech.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Kolekce Vejce
Na naše vína z betonového vejce jsme velmi hrdí. Přinesli jsme vám je mezi prvními vinaři vzemi. Na vejci nás ohromiljeho tvar, kterýspontánně pracuje s vínem, promíchává ho a dovoluje mu, aby do vína pronikalo malé množství kyslíku. Další předností, která rozhodla o tom, že vejce zkrátka musíme mít, je přírodní materiál, kterýdo vína uvolňuje cenné minerálya podporuje ovocnou chuť. Vejce se nemůže čistit žádnou chemií ani vyplachovat chlorovanou vodou. Tím se k vám dostává víno 100% čisté a přírodní.
Vinařství Juřeník & Žďárský bylo založeno kamarády Robinem a Honzou. Nejsme tradiční vinařství. Jsme mladé moderní vinařství založené na myšlence a touze obnovit vinařskou tradici na Uherskobrodsku, kam vinaření od nepaměti patří. Do našich vín se snažíme vtisknout kus sebe a lásky k tomu, co děláme. S roční produkcí okolo 20 000 lahví vín si můžeme dovolit se s nimi radovat a věnovat jim tu největší péči. Při jejich výrobě se snažíme neustále posouvat, učíme se novým věcem, pracujeme na sobě, zlepšujeme se a navyšujeme kvalitu našich vín. Nebojíme se zkoušet, experimentovat nebo se nechat inspirovat tisíce let starými metodami. Našim cílem je vyrábět vína přirozená s respektem k dané odrůdě. Našim mottem je: „S úctou k přírodě a tradici”