Víno kvasilo a zrálo v kombinaci 225 a 500litrových barikových sudech, z čehož byla ¼ sudů nových. Sytější zlatá barva. Vůně je výrazná, s projevem máslových hrušek, květového nektaru a s nádechem lískových oříšků. V chuti plné a hebké, s krásně krémovou texturou. V závěru s jemným nádechem ušlechtilého dřeva.
Doporučujeme podávat k předkrmům z plodů moře, masy na rožni, steaky a různými druhy polotvrdých sýrů.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.
Traditional line
V těchto vínech se můžete osobně setkat a poznávat nezaměnitelný charakter odrůd a jednotlivých viničních tratí na Pálavě.
Mikrosvín Mikulov a.s. patří k nejvýznačnjším moravským vinařstvím. 220 hektarů vlastních vinice se nachází v srdci Chráněné krajinné oblasti a biosférické rezervace Pálava a přilehlých Dunajovických vrších. Filozofie pěstování révy vinné je založená na malém zatížení keřů a šetrném přístupu k přírodě s maximálním omezením chemických vstupů. „Víno se rodí ve vinici“. Vše začíná a končí ve vinici. Stěžejní odrůdou vinařství je Ryzlink vlašský. Tato vína se skvěle párují s gastronomií a najdetede je v řadě luxusních restaurací.