Chardonnay slámově zlaté barvy s vůní vyzrálého peckového ovoce, citrusů a lískového oříšku či koření. Chuť je elegantní a tělnatá s náznaky broskví, citrusů a máslové briošky.
Doporučujeme podávat ke krilovanému kuřeti nebo tučnějším mořským rybám.
Hrozny byly pečlivě vybrané z několika nejlépe situovaných vinohradů z údolí Wairau. Každá parcela byla vybrána s ohledem na plnost a celkovou balanci finálního vína. Víno bylo částečně kvašené v nových a použitých sudech z francouzského a amerického dubu. Po devíti měsíčním ležení v sudech bylo víno smíchané a pečlivě připravené pro lahvování.
Doporučená teplota podávání: 10 - 12 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem. Vhodné k archivaci po dobu 3-4 let.
Saint Claire je rodinné vinařství. Najdeme ho v oblasti Marlbourough na Novém Zélandu. Vinice Saint Clair byly mezi prvními, které byly založeny v oblasti Marlborough. Saint Clair Family Estate vlastní Neal a Judy Ibbotson. Vinařství bylo založeno v roce 1978. Původně pouze dodávali své hrozny místním vinařským firmám. Rozhodli se pro vlastní výrobu, a tak jejich první vína byla vyrobena v roce 1994 v čele s Mattem Thomsonem a Hamish Clarkem, zkušenými vinaři. Dnes pracují v Saint Claire Tony, Sarina a Julie, Ibbotson děti. Jsou jedni z předních novozélandských vinařství.