Carmenére, Tierras Moradas, 2015, Viňa San Pedro, 0,75 l

Carmenére, Tierras Moradas, 2015, Viňa San Pedro, 0,75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Víno má intenzivně červenou barvu s fialovými tóny, vykazuje elegantní vůní černého ovoce, hřebíčku, černého pepře a tabáku. V ústech je plné tělnaté s kouřovými tóny, s dlouhou dochutí.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly vypěstovány na 6 hektarovém bloku, parcele č. 55, která se rozprostírá na úpatí kopců statku PENCAHUE v údolí Maule. Půda je coluviální a má intenzivně purpurovou, fialovou barvu, proto i název vína „Tierras Moradas“, purpurová zem. Vinohrad byl vysázený před 21 léty, a na hektaru je 5000 keřů, které jsou pravokořenné, neštěpované.

V roce 2015 bylo velmi teplé jaro, vinohrad kvetl o 2 týdny dřív než obvykle. Tyto teplé podmínky trvaly i v létě, což vedlo ke zvýšení cukernatost hroznů, ale nedošlo k vyzrání fenolických látek. Bylo nutné čekat na toto vyzrání taninů, čímž se navýšil obsah cukrů v hroznech, což se projevilo na procentech alkoholu.  Hrozny byly sbírány ve třetím měsíci května, na keři bylo průměrně 1,3 kila.

Studená macerace proběhla ve 12000 litrových tancích z francouzského dubu a trvala sedm dní. Vlastní alkoholické kvašení probíhalo při kontrolované teplotě 28 – 29°C. Mladé víno zrálo v barikových sudech z francouzského dubu (70% nových, 30% použitých) 16 měsíců. Následně ještě jeden rok v láhvi.

 

Doporučená teplota podávání: 18 - 20 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 10 - 15 let.

Alkohol15,5 % obj
Kyseliny5,4 g/l
Zbytkový cukr2,9 g/l