Má tmavě třešňově červenou barvu s fialovými odlesky, intenzivní aroma zakouřenosti, koření, tabáku a černých třešní, s tóny minerálů. V chuti je tělnaté, ovocité, s měkkou tříslovinou, příjemnou kyselinku a mineralitou, s dlouhotrvajícím závěrem.
Selekce hroznů probíhá na vinici, macerace za chladu a fermentace v tancích z nerezavějící oceli a v dubových sudech. Zraje 10 měsíců ve francouzských dubových sudech. Hrozny pocházejí z hlav vinné révy až 70 let starých.
Doporučujeme podávat k vyzrálým sýrům, jehněčímu, zvěřině a červeným masům.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci.