Odvážný kabernetový buket doprovází dozrávající ostružiny, robustní oenotaniny s černou čokoládou a výrazným toastováním jemnozrnného dubu v závěru.
Doporučujeme podávat k jelenímu hřbetu s topinambury, hřiby a jedlými kaštany. Zaujme rovněž se zrajícími sýry s dvojitou plísní.
Ocenění:
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat.
Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., který je jedním z předních odborníků v oboru vinařství, vinohradnictví a šlechtění révy vinné. Nesporně je také průkopníkem zavádění nových technologií, metod a poznatků do praxe. Často usedá i v hodnotících komisích vinařských soutěží. Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009 Jeho vína se pravidelně umisťují i v Salonu vín ČR. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů tak technologickým zpracováním.