Cabernet Sauvignon, Sine Compromissum, Výběr z hroznů, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l

Cabernet Sauvignon, Sine Compromissum, Výběr z hroznů, 2017, Karel Průša - Vinařství Na Soutoku, 0.75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 15375
Oblast Morava
Podoblast Velkopavlovická
Kategorie Výběr z hroznů
Kolekce Sine Compromissum
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2017
CNM 24,2
Šarže 43/2017
Uzávěr Korkový uzávěr
349 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 16 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Sine Compromissum“ je speciální kolekce vysoce hodnotných, malých šarží vín, určená nejnáročnějším milovníkům a znalcům poctivého suchého vína „staré školy“.

Každý rok vybereme nejlepší šarži hroznů dané odrůdy. Po důsledné selekci a třídění těchto hroznů pak vyrábíme víno za pomoci tradičních postupů. Víno je zcela přírodní, bez použití enologických preparátů, prokvašeno do sucha, mícháno alespoň 6 měsíců na jemných kalech za použití minimálního množství SO2. Víno zrálo v barrikových sudech o objemu 225 l.

Ocenění:

  • Salon vín 2020 - stříbrná medaile

 

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 966 lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Kurdějov
Trať: Díly
Alkohol13,5 % obj
Kyseliny5,7 g/l
Zbytkový cukr1,3 g/l
Bezcukernatý extrakt29,4 g/l
Karel Průša - Vinařství Na Soutoku

Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.