Tento Cabernet Sauvignon vznikl za použití technologie studené před-fermentační macerace, která vínu propůjčila silně ovocný, odrůdově typický charakter. Víno je tmavě granátové barvy s modravými odlesky. Plné tělo se snoubí se širokou taninovou strukturou, která slibuje možnost delšího zrání vína na láhvi. Vyznačuje se výraznou vůní černých třešní, černého rybízu, ostružiny, hořké čokolády a vanilky. Chuť je extraktivní a plná, hebce sametová, doplněná šťavnatou kyselinou a vyzrálými nasládlými tříslovinami. V chuti dominují ovocné tóny doplněné bohatou kořenitou paletou a hořkou čokoládou.
Doporučujeme podávat k vyzrálým sýrům, jehněčí pečeni, hovězím biftekům a grilovaným steakům.
Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Tohoto vína bylo vyrobeno 1 333 lahví. Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 15.10.2021
Vinařství Na Soutoku je rodinné vinařství. Najdeme ho na kraji města Břeclav. Asi 15 km od vinařství se nachází soutok řek Moravy a Dyje. Je to zároveň i místo, kde se setkávají hranice mezi ČR, Slovenskem a Rakouskem. V roce 2011 ho založil Ing. Karel Průša CSc., který se vínem z výrobního i výzkumného hlediska zabývá od roku 1972. Samotnou výrobou vína se zabývá mladší syn, Ing. Karel Průša ml. O obchod a propagaci se stará starší syn, Ing. Přemysl Průša. Nevlastní žádné vinice. Hrozny vykupují od prověřených dodavatelů. Jejich filozofií je se naplno věnovat výrobě a práci ve sklepě. Způsob výroby je založen na kombinaci tradičních postupů a tradici výroby vína na Moravě, s nejmodernějšími postupy. Na výrobu bílých vín pěstují odrůdy: Sauvignon, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Chardonnay, Rulandské šedé a Tramín červený. Na výrobu červených vín pěstují odrůdy: Rulandské modré, Modrý Portugal, Dornfelder, Cabernet Moravia, André, Merlot, Frankovku a Zweigeltrebe.