Cabernet Sauvignon, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Špalek, 0.75 l

Cabernet Sauvignon, Pozdní sběr, 2013, Vinařství Špalek, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 11916
Oblast Morava
Podoblast Znojemská
Kategorie Pozdní sběr
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2013
Šarže 1113
CNM 23
Uzávěr Korkový uzávěr
281 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 3 ks
Osobně v Modleticích:
zítra
Osobně v Praze:
zítra po 17:30
Přepravní společností:
pozítří
Podrobnosti

Barva vína je sytě rubínová. Vůně silně odrůdová, černorybízová. Chuť mohutná, s tóny vařeného černého rybízu a černých třešní. Dochuť dlouhá, výrazně taninová.

Obec: Bořetice
Trať: Kraví hora

Alkohol: 13,0 % obj.
Zbytkový cukr: 0,3 g/l
Kyseliny: 5,3 g/l

Bezcukernatý extrakt: 28,4 g/l
Cukernatost hroznů při sběru: 23,0 °NM

Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je možné archivovat po dobu 3 - 6 let od lahvování.

Hrozny pro výrobu tohoto vína byly sbírány: 5. 11. 2013

Z této šarže vína bylo vyrobeno 600 kusů lahví.

Zobrazit méněZobrazit více
Obec: Bořetice
Trať: Kraví hora
Alkohol13,0 % obj
Kyseliny5,3 g/l
Zbytkový cukr0,3 g/l
Bezcukernatý extrakt28,4 g/l
Vinařství Špalek

Vinařství Špalek patří mezi rodinná vinařství a v roce 1970 ho založil František Špalek, syn Josefa Špalka, který přišel do Nového Šaldorfa v roce 1945 z Valašska. Kromě manželky jsou výraznými posilami tohoto vinařství také synové Petr Ilgner a Marek Špalek, kteří oba dva vinařství vystudovali a mají bohaté zahraniční zkušenosti. Vinařství Špalek patří mezi stálice na české vinařské scéně. Toto rodinné vinařství je známo především díky výrobě nejrůznějších specialit: Šaler (likérové víno), Sur lie (víno na kvasnicích), Edelspitz (víno vyrobené technologií 19. století), Barrique (víno zrající v dubových sudech) a Gryllus (rodinná značka pro prestižní cuvée). Vinohrady se nachází na svazích slavné Kraví hory a v Sedlešovicích. Vinařství se nachází ve sklepní uličce zvané Modré sklepy. Hrozny jsou zpracovávány podle nejnovějších poznatků vinařské vědy. Pečlivá a zodpovědná práce podpořená láskou k řemeslu dává vzniknout vínům s nezaměnitelným charakterem. Od září 2012 je rodinné vinařství Špalek v přechodném období k BIO-vinařství. V roce 2015 vyhrálo vinařství titul „Vinařství roku 2014“ v kategorii „malé vinařství“.