Cabernet Sauvignon, Paparuda, IG, 2015, Cramele Recas, 0.75 l

-7 %
Cabernet Sauvignon, Paparuda, IG, 2015, Cramele Recas, 0.75 l Země původu
Vlastnosti
ID produktu 12412
Země Rumunsko
Oblast Banat
Výrobce Cramele Recas
Kategorie IG
Kolekce Paparuda
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché
Ročník 2015
Uzávěr Šroubový uzávěr
135 Kč
125 Kč s DPH
Dostupnost:
Skladem 4 ks
Osobně v Modleticích:
pondělí 9.12
Osobně v Praze:
pondělí 9.12 po 17:30
Přepravní společností:
úterý 10.12
Podrobnosti

Víno je neuvěřitelně bohaté v hustotě a koncentraci. Bohatá chuť čokolády s divokým bobulovým ovocem a malinami, s tóny máty a brusinek, v závěru s tóny hřebíčku a muškátového ořechu.

Jemně odstopkované a pomleté hrozny byly vystavené studenému macerování po dobu 2 dní při 5o C a potom probíhala alkoholická fermentace po dobu 3 týdnů při 27o C. Po vylisování a odstředění následovalo jablečno-mléčné kvašení. Víno před lahvováním zrálo 12 měsíců ve 2 roky starých dubových barikových sudech o objemu 225 l.

Doporučujeme podávat k sytým pokrmům z těstovin a ke grilovaným červeným masům.

Alkohol: 13,0 % obj.

Doporučená teplota podávání: 14 - 16 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem.

Zobrazit méněZobrazit více
Alkohol13,0 % obj
Cramele Recas

Vinice a vinařství se nachází v západní části Rumunska, jednu hodinu jízdy od maďarských hranic. Region Banat, ležící 25 km od města Timisoara, má dobrou jižní polohu s dostatkem slunečního svitu během dne. Klima je zde mírné, s mírnými zimami. Zrání hroznů ovlivňují dlouhé podzimy, krátká jara s malým množstvím srážek, ale velmi teplá léta s dostatkem slunečního svitu. Terroir je rozličné, od vápenitých půd po půdy bohaté na železo. Roční produkce z vlastních zdrojů je cca 10 milionů litrů vína.

Nové vinice jsou osázeny odrůdami Sauvignon Blanc, Fetească neagra, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Shiraz a některé experimentální vinice jsou osázené odrůdami hroznů z Francie a Rakouska. Technologem vinařství je slavný australský vinař Hartley Smithers a španělská vinařka Nora Iriarte. Dále vinařství využívá služby britského poradce Davida Cowderoy. Vinařský tým stále zlepšuje vinařské technologické postupy, aby vyráběli vynikající vína světové kvality.