"Barikové víno" (tj. víno uložené určitou dobu v dubových sudech o obsahu 225 l, odkud získává typické aroma) je vyrobeno z odrůdy Cabernet Sauvignon a představuje nejmodernější světový trend ve výrobě červených vín. Tento klasický způsob výroby se projevuje v příjemné chuti i vůni vína, je zde skloubena pikantní vůně, chuť a tříslovina Cabernetu po černém rybízu s příchutí i vůní po dubu ze speciálních sudů.
Doporučujeme podávat jako digestiv (závěr menu) nebo ke sladkým dezertům.
Doporučená teplota podávání: 16 - 18 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl šroubový uzávěr zalit vínem.
Znovín Znojmo, a.s. se sídlem v Šatově je vinařství, které při výrobě vína snoubí tradici s novými technologiemi. Svou velikostí se řadí mezi střední vinařství. Denně prodá 17 tisíc lahví a z celkového množství vína, které se prodá v České republice patří Znovínu Znojmo 3,5 procenta. Společnost Znovín Znojmo se řídí heslem nezklamat zákazníka, nabízí široký sortiment vín a daří se jí udržovat stabilní kvalitu vín. Vinařství dává důraz na terroir, uvědomuje si v jak dokonalém prostředí se nacházejí jejich vinice, odkud pocházejí hrozny a vína z nich jsou unikátní a elegantní. Neexistuje téměř žádná významná výstava vín, kde by vína ze Znovína Znojmo nebodovala. Vinařství může být hrdé na své výsledky, ale přijímá je s pokorou a ví, že je stále co zlepšovat.