Cabernet Sauvignon, Cabo de Hornos, Special Reserva, 2013, Viňa San Pedro, 0,75 l

Cabernet Sauvignon, Cabo de Hornos, Special Reserva, 2013, Viňa San Pedro, 0,75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Původ vína Cabernet Sauvignon CABO DE HORNOS je v údolí Cachapoal a jedná se o 100% čistou odrůdu, která je každý rok vyráběná v limitované sérii maximálně 18000 lahví. Cabo de Hornos (Hornův mys) je místo setkávání Tichého (Pacifického) a Atlantického oceánu a v roce 1994 inspirovalo enology vinařství San Pedro k vytvoření tohoto ikonického vína. Nyní patří do skupiny exklusivních extra premiových vín tohoto vinařství.

Janes Suckling hodnotil víno následovně: „Plné, tělnaté, hedvábné třísloviny a kořeněný konec“. Wine Advocate: „ Víno je velmi kompaktní a harmonické. Má charakter údolí Cachapoal“.

Podnebí v údolí Cachapoal ovlivňují Andy. Studený vzduch z vrcholů ochlazuje atmosféru. Vinohrad byl vysazený před dvaceti léty, sazenice byly vytipované na základě přirozeného výběru a všechny jsou pravokořenné, neštěpované. Hrozny byly sbírány koncem dubna, ručně do 10 kg bedniček. Součástí sběru byla i prvotní selekce, druhé třídění proběhlo před odstopkováním. V průběhu zpracování byly hrozny chráněné před oxidací použitím suchého ledu. Po pětidenní studené maceraci při teplotě 8°C proběhlo alkoholické kvašení v nerezových tancích při kontrolované teplotě do 30°C po dobu osmi dnů. K zákvasu byly použity selektované liotilizované kvasinky. Po skončení kvašení zůstalo mladé víno ještě 9 dní ve styku se slupkami z bobulí. Jablečno mléčné kvašení proběhlo samovolně v barikových sudech. Víno zrálo 18 měsíců v těchto sudech z francouzského dubu (70% nových, 30% použitých podruhé). Lahvováno bylo v dubnu 2015.

Vído doporučujeme před podávání minimálně hodinu dekantovat.

Ocenění:

  • Tim Atkin Tasting - 95/100 b
  • James Suckling - 93/100 b
  • Wine Enthusiast - 91/100 b

 

Doporučená teplota podávání: 17 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k okamžité konzumaci stejně jako k archivaci po dobu 15 - 20 let.

Alkohol14,5 % obj
Kyseliny5,3 g/l
Zbytkový cukr2,6 g/l