Cabernet Sauvignon, Cabo de Hornos, Special Reserva, 2013, Viňa San Pedro, 0,75 l

Cabernet Sauvignon, Cabo de Hornos, Special Reserva, 2013, Viňa San Pedro, 0,75 l
Země původu
Vlastnosti
ID produktu 13358
Země Chile
Oblast Maule Valley
Výrobce Viňa San Pedro
Kategorie Reserva
Barva Červené
Cukr Suché
Zařazení Tiché víno
Ročník 2013
Uzávěr Korkový uzávěr
na dotaz na dotaz
Tento produkt nelze zakoupit
Dostupnost:
Nedostupné
Podrobnosti

Původ vína Cabernet Sauvignon CABO DE HORNOS je v údolí Cachapoal a jedná se o 100% čistou odrůdu, která je každý rok vyráběná v limitované sérii maximálně 18000 lahví. Cabo de Hornos (Hornův mys) je místo setkávání Tichého (Pacifického) a Atlantického oceánu a v roce 1994 inspirovalo enology vinařství San Pedro k vytvoření tohoto ikonického vína. Nyní patří do skupiny exklusivních extra premiových vín tohoto vinařství.

Janes Suckling hodnotil víno následovně: „Plné, tělnaté, hedvábné třísloviny a kořeněný konec“. Wine Advocate: „ Víno je velmi kompaktní a harmonické. Má charakter údolí Cachapoal“.

Podnebí v údolí Cachapoal ovlivňují Andy. Studený vzduch z vrcholů ochlazuje atmosféru. Vinohrad byl vysazený před dvaceti léty, sazenice byly vytipované na základě přirozeného výběru a všechny jsou pravokořenné, neštěpované. Hrozny byly sbírány koncem dubna, ručně do 10 kg bedniček. Součástí sběru byla i prvotní selekce, druhé třídění proběhlo před odstopkováním. V průběhu zpracování byly hrozny chráněné před oxidací použitím suchého ledu. Po pětidenní studené maceraci při teplotě 8°C proběhlo alkoholické kvašení v nerezových tancích při kontrolované teplotě do 30°C po dobu osmi dnů. K zákvasu byly použity selektované liotilizované kvasinky. Po skončení kvašení zůstalo mladé víno ještě 9 dní ve styku se slupkami z bobulí. Jablečno mléčné kvašení proběhlo samovolně v barikových sudech. Víno zrálo 18 měsíců v těchto sudech z francouzského dubu (70% nových, 30% použitých podruhé). Lahvováno bylo v dubnu 2015.

Vído doporučujeme před podávání minimálně hodinu dekantovat.

Ocenění:

  • Tim Atkin Tasting - 95/100 b
  • James Suckling - 93/100 b
  • Wine Enthusiast - 91/100 b

 

Doporučená teplota podávání: 17 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k okamžité konzumaci stejně jako k archivaci po dobu 15 - 20 let.

Alkohol14,5 % obj
Kyseliny5,3 g/l
Zbytkový cukr2,6 g/l
Viňa San Pedro

Společnost byla založena roku 1865. Viña San Pedro je v současné době jedním z největších a nejstarších vývozců chilského vína. San Pedro má více než 1500 osázených hektarů v oblasti Central Valley a v dalších hlavních vinařských oblastech v Chille jako je Elgui, Casablanca, San Antonio-Leyda, Maipo, Cachapoal, Maule a Bío-Bío. Hlavní sklep vinařství se nachází ve městě Molina, v Curicó Valley a je více než 100 let starý. Vinařství bylo vybráno jako „Vinařství roku nového světa“ díky kvalitě svých vín, úspěchu na celosvětovém trhu a také díky rozvoji a dynamice. Portfolio zahrnuje značky: Cabo de Hornos, Kankana del Elqui, Tierras Moradas, 1865 Limited Edition, Castillo de Molina, 35 South a GatoNegro, které se těší velkému úspěchu na zahraničních trzích.

Na vašem soukromí nám záleží
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte.
Povolit všePodrobné nastavení