Bonarda, EGGO Bonaparte, 2016, Zorzal, 0,75 l

Bonarda, EGGO Bonaparte, 2016, Zorzal, 0,75 l
na dotaz na dotaz
Dostupnost:
Na dotaz
Podrobnosti

Ručně sbírané hrozny pochází z vinic v oblasti La Arboleda na svazích Tupungata. Průměrné stáří hlav je 60 let. Celý proces vinifikace probíhá v betonových vejcích, odtud označení „EGGO“. Spontánní fermentace, poté dalších 15 dní na slupkách, po vylisování se víno vrací zpět do stejného vejce, kde dalších 10 měsíců zraje.

Na nose je víno bylinkové, maličko florální, ale i zemité. Na patře je víno nesmírně intenzivní, s kompaktními taniny a dlouhou, silnou dochutí.

Doporučujeme podávat k pizze, těstovinám s houbami a tmavým masům.

 

Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C

Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 4 - 6 let.

Alkohol13,0 % obj
Kyseliny5,7 g/l
Zbytkový cukr2,7 g/l