Ručně sbírané hrozny pochází z vinic v oblasti La Arboleda na svazích Tupungata. Průměrné stáří hlav je 60 let. Celý proces vinifikace probíhá v betonových vejcích, odtud označení „EGGO“. Spontánní fermentace, poté dalších 15 dní na slupkách, po vylisování se víno vrací zpět do stejného vejce, kde dalších 10 měsíců zraje.
Na nose je víno bylinkové, maličko florální, ale i zemité. Na patře je víno nesmírně intenzivní, s kompaktními taniny a dlouhou, silnou dochutí.
Doporučujeme podávat k pizze, těstovinám s houbami a tmavým masům.
Doporučená teplota podávání: 15 - 17 °C
Skladujte při teplotě 6 - 10 °C, bez přístupu světla a v horizontální poloze, aby byl korek zalit vínem. Víno je vhodné k archivaci po dobu 4 - 6 let.
Zorzal je relativně malé, moderní, ale naprosto nekonvenční vinařství bratří Michellini. Juan Pablo, Gerardo a Matías ho založili v roce 2008 a vyrábí krásná naturální vína za použití nejrůznějších starých i nových technologií. Vinařství leží v nádherné krajině přímo na úpatí stratovulkánu Tupungato (jednoho z největších vrcholků And) v oblasti Gualtallary. Vinice se nachází opravdu vysoko - přes 1350 m.n.m. a díky své poloze lze říci, že se jedná o vinohrady v BIO režimu. Hroznům zde nehrozní plísně ani jiná onemocnění, a tak se zde použití jakékoliv chemie lze snadno vyvarovat. Místní výjimečné terroir tvoří relativně chladné klima, dostatek slunce a vápencová půda s křídovým podložím, která dodává vínům krásnou mineralitu. Skvělá hodnocení vínům pravidelně uděluje Tim Atkin, James Suckling, The Wine Advocate, The Decanter Magazine, Descorchados a mnoho dalších... Specialitou je řada vín EGGO, vyrobená v betonových vejcích.